Dit is de voorkeur van Antonweb.nl
Welkom op Praterij.
Zeikkrant.nl
Praterij zijn de pagina’s die items behandelen zoals Commentaar, Mijn Hobby, Worstepraat en Zeiknieuws. Daar wordt door iedereen gepraat over allerlei zaken die ons aangaan of ons roeren, op deze pagina een verzameling van verschillende afkomst. Crisis, Crisis, Crisis, Crisis, als de pers, de politici, de artiesten, Jan Boerenlul, kortom als iedereen dit maar blijft zeggen dan komt er geen eind aan deze situatie. De mensen houden hun geld vast en kopen uit angst niets meer van waarde. Zelfs het kopen van kleding en uitgaan lijden daar onder. Het gevolg is een zeer slechte economie, bedrijven verdwijnen, winkels gaan dicht, mensen raken hun baan kwijt en ga zo maar door. Onze economie is gebaat bij het systeem van “geld moet rollen”. Als de mensen gewoon weer hun uitgaven doen en niet meer uit angst gaan potten dan zie je weer een gezonde economie. Joris.
Lekker snoepje.. Er zijn veel horeca-instellingen waar je uit een grote schaal of bak een pepermintje of een snoepje kunt pakken als je afgerekend hebt of even in de buurt bent van de uitgang. Dat is een mintje om een beetje de knoflook af andere lucht uit je mond te verminderen. Leuk initiatief van de Horeca maar ik neem deze versnaperingen niet als ze open en bloot zonder enige verpakking voor het grijpen liggen. Denk maar eens na, iedereen wast niet regelmatig zijn handen. Dus na neuspeuteren of toiletgang of ander bacterievolle acties met je hand in de snoepjesbak, jakkes, dus ik zal dit nooit doen. Dat geldt ook voor pinda’s die voor het grijpen staan op de bar. Ik zal dit wel doen als de snoepjes verpakt zijn of op een andere manier er gegarandeerd wordt dat niet zo maar iedereen met z’n handen in de bak kan graaien……………. Horeca doe hier iets aan….
De hoofdprijs is ....een moord.. De prijzen die je kunt winnen bij sommige bladen worden steeds idioter, vroeger won je wel eens een prijsje van 25 of 50 gulden. Ook was het mogelijk een weekendje Brugge of Parijs te winnen. Tegenwoordig heten de vrouwenbladen ook anders, het is geen damesblad maar een glossy. En de prijzen die je kunt winnen voor het oplossen van een puzzel of het nemen van een abonnement zijn significant veranderd. Een echtscheiding kost veel geld, ook omdat er toch wel weer een advocaat aan moet verdienen. Dus het is heel logisch dat als hoofdprijs een scheiding gewonnen kan worden. Maar dat is nog niet alles, de redacties vinden het ook modieus om eens de vrouwen te laten verwennen door een gigolo. Leuk joh, je laten opgeilen en bevredigen door een betaalde vent. Het huwelijk of een relatie stelt toch ook geen reet meer voor. Als er maar meer lezers door komen. Ja dan ga je denken, hoe kan ik nu eens de Zeikkrant leuke prijsjes uit laten delen, niet dat wij dat willen, want er zijn ook nog zo iets als normen en fatsoen. Maar, vooruit dan maar, denk even mee. Een leuke prijs is ook het gevoel dat je wel eens sexueel misbruikt wil worden of dat je het gevoel van een slachtofferrol wil meemaken...dus hoofdprijzen zoals een te regelen aanranding of verkrachting of een overval moeten mogelijk zijn. Er kunnen zelfs ook agenten en ziekenauto’s bij geregeld worden. De hoofdprijs en de ultieme bevrediging zal waarschijnlijk het idee zijn om iemand te laten vermoorden. Binnenkort als hoofdprijs een moord, te plegen op één van je vrienden of kennissen, waar je toch al niet zo goed mee om kunt gaan............kicken joh.... Redactie Zeikkrant.nl Reactie: reactie@zeikkrant.nl
De druk werd me echt te hoog.......... Ik wilde, ondanks dat ik studeer en een bijbaantje heb voor een beetje geld om uit te gaan, eigenlijk niet meer druk of pressie hebben door regeltjes in mijn leven. Dat veroorzaakt stress en een beperkte levensvreugde. Buiten de normale druk door de normen en waarden van mijn ouders, de wetten van de overheid en de afspraken voor mijn opleiding, werd er ook veel pressie uitgeoefend door vrienden, buren en mijn hockeyclub, zelfs mijn opa en oma zeiden vaak; “dit moet je zo of zo doen en dat moet je niet vergeten”. Een paar maanden geleden had ik een vriend en ja, je begrijpt het, ook hij en zijn familie legden mij beperkingen op. Ik werd hier echt kotsmisselijk van, terwijl ik toch een heerlijk leventje zou moeten hebben. Ik heb toen met mijn vriendin daar , op een gezellig terras, over gesproken. Ook zij begon met , “dit moet je doen en dat moet je doen”. Ik zei tegen haar dat ik een lijstje zou maken om zaken eventueel weg te kunnen strepen. Toen ik thuis was, heb ik een mooi pressielijstje gemaakt om allerlei dingen weg te strepen. De volgende zaken zou ik laten verdwijnen uit mijn leven, geen vaste vriend meer, hij was toch een beetje aso helaas jammer voor zijn goede sex. Mijn ouders verdwijnen zelf van de lijst, want ik wilde een huisje huren of kopen voor mijzelf. Mijn vrienden op Facebook wilde ik toch al terugbrengen naar een redelijk aantal omdat ze niet alles meer van mij te zien of te horen krijgen. Opa en oma hebben een leeftijd, die mij verder geen zorgen geven en als ik mijn best doe met de studie, is het een kwestie van tijd voor ik een managementsfunctie heb. De hockeyclub kan de boom in want die verplichte competitiedruk is erg hoog en ik heb toch al genoeg bekers en o ja....die overheid daar heb ik helemaal geen last van, ik heb met mijn charme een aardige politiechef aan de haak geslagen en bij mij geldt nu, voor wat hoort wat... Sonja.
Als Nederlandse webeigenaar van ook een Belgische site ben ik een paar dagen te gast geweest in Antwerpen om eens de sfeer te proeven zoals velen dit op diverse sites hebben omschreven. Ik moet zeggen dat het mij heel veel plezier gedaan heeft dat ik gast was in Antwerpen. Ik heb daar overnacht in het Theaterhotel midden in de stad en dat was voor mij een goede keus om lekker tussen al die uitgaansgelegenheden en de winkels te overnachten. Over het hotel ben ik kort, een redelijk hotel in een drukke stad met veel aardige mensen die daar werken. De eerste dag ben ik met mijn vrouw wezen winkelen en dat is vooral voor mijn vrouw goed bevallen, voor het eten van een pizza ben ik bij Da Giovanni in de Jan blomstraat geweest, daar ben ik ook enige jaren geleden geweest. Het is een echte Italiaanse eetgelegenheid met heerlijke gerechten en een gezellig bedienend team. Omdat het nogal hard regende buiten gaf de eigenaar, bij het afrekenen, gratis een felgekleurde paraplu mee, een goede service want we hebben veel in de regen moeten lopen. Voor een heerlijk biertje zijn we toen naar Het Elfde Gebod aan Torfbrug gegaan, dat weten veel Antwerpenaren wel. Het café met de vele heilige beelden en voorstellingen uit de vrome geschiedenis, fantastisch met een lekker biertje. We wilden ook nog naar de ZOO, naast het mooie vernieuwde Centraal Station. Helaas, toen we in de rij bij de kassa stonden begon het te regenen en zijn we maar weggegaan naar de fraaie Stadsfeestzaal in de winkelstraat Meir. Omdat ik toevallig ook nog jarig was, kreeg ik bij de Champagne Bar (Laurent-Perrier) gratis champagne en dat deed ons weer goed. We zijn ook weer eens door de voetgangerstunnel onder de Schelde naar de overkant gelopen, die tunnel met de houten roltrappen. Voor mij was dat meer dan 30 jaar geleden, maar weer een belevenis om totaal ruim een kilometer onder de Schelde te wandelen want niet bij elk bezoek aan deze stad ga je door deze tunnel. Om een lang verhaal kort te maken wij hebben een paar dagen genoten van Antwerpen en adviseren onze lezers, als je tijd hebt, dit ook eens te doen. A.H.W.
Heb je dat ook ? Je zit lekker te lezen en dan plotseling voel je een zachte windvlaag om je heen gaan, terwijl de deuren en ramen echt gesloten zijn. Ook is het dan lekker warm in de kamer maar toch begin je een beetje te rillen van deze koude bries. Ik kijk dan op en zie echt niemand in de kamer en ik ontdek ook geen trek van een schoorsteen of een andere opening naar buiten. Vaak besteed je er geen aandacht aan want ja, iedereen heeft dat wel eens en je gaat verder met lezen. Toen ik jong was, had ik dit veel op de lange winteravonden, toen ik nog in Sinterklaas en de Kerstman geloofde. En de volgende dag lag er dan een presentje bij de kachel. Maar, ik ben eens gaan nadenken wat er nu voor of na deze bries gebeurd is de afgelopen jaren. Het is vreemd maar de meeste overlijdens in mijn familie en ook bij mijn vrienden, hebben rond deze gebeurtenissen plaats gevonden. Dit kan toeval zijn, maar als ik weer zoiets voel dan zal ik toch eens even in de gaten houden wat er dan rond deze tijd in de familie gebeurt. Lisette.
Copyright © Zeikkrant.nl 2009/2019
Praterij zijn de pagina’s, die items behandelen zoals Commentaar, Mijn Hobby, Worstepraat en Zeiknieuws. Daar wordt door iedereen gepraat over allerlei zaken die ons aangaan of ons roeren, op deze pagina een verzameling van verschillende afkomst. Crisis, Crisis, Crisis, Crisis, als de pers, de politici, de artiesten, Jan Boerenlul, kortom als iedereen dit maar blijft zeggen dan komt er geen eind aan deze situatie. De mensen houden hun geld vast en kopen uit angst niets meer van waarde. Zelfs het kopen van kleding en uitgaan lijden daar onder. Het gevolg is een zeer slechte economie, bedrijven verdwijnen, winkels gaan dicht, mensen raken hun baan kwijt en ga zo maar door. Onze economie is gebaat bij het systeem van “geld moet rollen”. Als de mensen gewoon weer hun uitgaven doen en niet meer uit angst gaan potten dan zie je weer een gezonde economie. info@zeikkrant.nl
Copyright © Zeikkrant.nl 2009/2019
Welkom op Praterij.
Zeikkrant.nl
Lekker snoepje.. Er zijn veel horeca-instellingen waar je uit een grote schaal of bak een pepermintje of een snoepje kunt pakken als je afgerekend hebt of even in de buurt bent van de uitgang. Dat is een mintje om een beetje de knoflook af andere lucht uit je mond te verminderen. Leuk initiatief van de Horeca maar ik neem deze versnaperingen niet als ze open en bloot zonder enige verpakking voor het grijpen liggen. Denk maar eens na, iedereen wast niet regelmatig zijn handen. Dus na neuspeuteren of toiletgang of ander bacterievolle acties met je hand in de snoepjesbak, jakkes, dus ik zal dit nooit doen. Dat geldt ook voor pinda’s die voor het grijpen staan op de bar. Ik zal dit wel doen als de snoepjes verpakt zijn of op een andere manier er gegarandeerd wordt dat niet zo maar iedereen met z’n handen in de bak kan graaien……………. Horeca doe hier iets aan….
Als Nederlandse webeigenaar van ook een Belgische site ben ik een paar dagen te gast geweest in Antwerpen om eens de sfeer te proeven zoals velen dit op diverse sites hebben omschreven. Ik moet zeggen dat het mij heel veel plezier gedaan heeft dat ik gast was in Antwerpen. Ik heb daar overnacht in het Theaterhotel midden in de stad en dat was voor mij een goede keus om lekker tussen al die uitgaansgelegenheden en de winkels te overnachten. Over het hotel ben ik kort, een redelijk hotel in een drukke stad met veel aardige mensen die daar werken. De eerste dag ben ik met mijn vrouw wezen winkelen en dat is vooral voor mijn vrouw goed bevallen, voor het eten van een pizza ben ik bij Da Giovanni in de Jan blomstraat geweest, daar ben ik ook enige jaren geleden geweest. Het is een echte Italiaanse eetgelegenheid met heerlijke gerechten en een gezellig bedienend team. Omdat het nogal hard regende buiten gaf de eigenaar, bij het afrekenen, gratis een felgekleurde paraplu mee, een goede service want we hebben veel in de regen moeten lopen. Voor een heerlijk biertje zijn we toen naar Het Elfde Gebod aan Torfbrug gegaan, dat weten veel Antwerpenaren wel. Het café met de vele heilige beelden en voorstellingen uit de vrome geschiedenis, fantastisch met een lekker biertje. We wilden ook nog naar de ZOO, naast het mooie vernieuwde Centraal Station. Helaas, toen we in de rij bij de kassa stonden begon het te regenen en zijn we maar weggegaan naar de fraaie Stadsfeestzaal in de winkelstraat Meir. Omdat ik toevallig ook nog jarig was, kreeg ik bij de Champagne Bar (Laurent-Perrier) gratis champagne en dat deed ons weer goed. We zijn ook weer eens door de voetgangerstunnel onder de Schelde naar de overkant gelopen, die tunnel met de houten roltrappen. Voor mij was dat meer dan 30 jaar geleden, maar weer een belevenis om totaal ruim een kilometer onder de Schelde te wandelen want niet bij elk bezoek aan deze stad ga je door deze tunnel. Om een lang verhaal kort te maken wij hebben een paar dagen genoten van Antwerpen en adviseren onze lezers, als je tijd hebt, dit ook eens te doen. A.H.W.
Heb je dat ook ? Je zit lekker te lezen en dan plotseling voel je een zachte windvlaag om je heen gaan, terwijl de deuren en ramen echt gesloten zijn. Ook is het dan lekker warm in de kamer maar toch begin je een beetje te rillen van deze koude bries. Ik kijk dan op en zie echt niemand in de kamer en ik ontdek ook geen trek van een schoorsteen of een andere opening naar buiten. Vaak besteed je er geen aandacht aan want ja, iedereen heeft dat wel eens en je gaat verder met lezen. Toen ik jong was, had ik dit veel op de lange winteravonden, toen ik nog in Sinterklaas en de Kerstman geloofde. En de volgende dag lag er dan een presentje bij de kachel. Maar, ik ben eens gaan nadenken wat er nu voor of na deze bries gebeurd is de afgelopen jaren. Het is vreemd maar de meeste overlijdens in mijn familie en ook bij mijn vrienden, hebben rond deze gebeurtenissen plaats gevonden. Dit kan toeval zijn, maar als ik weer zoiets voel dan zal ik toch eens even in de gaten houden wat er dan rond deze tijd in de familie gebeurt. Lisette.
Zeikkrant.nl
Zeikkrant.nl